recept: Mákos guba egyszerűen, Kifőzde
Mákos guba egyszerűen
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

10-12 kifli,
0,5 l tej,
5 dkg vaj,
10-15 dkg darált mák,
10 dkg porcukor,
kristálycukor, só


Hagyományos kiflit vegyünk, aminek még van belseje is, nem levegőből áll. Nem lehet recés a talpa, ne legyen olajjal sütve. A kifliket szikkasszuk egy-két napig, majd vágjuk fel 1,5-2 cm-es karikára. Ha frissen, szikkasztás nélkül akarjuk elkészíteni, a karikára vágott kiflit tegyük be a sütőbe pár percre, hogy kiszáradjon.
Melegítsük fel a vajat, tegyük rá a kiflit, és futtassuk meg a vajon 4-5 perc alatt. Ezelatt melegítsük fel a tejet pár kanál kristálycukorral, egy bő csipetnyi sóval, majd öntsük rá a kiflire. Kevergessük, hogy mindenütt egyformán megszívja magát a tejjel, míg a tej teljesen fel nem szívódik.
Ekkor szórjuk rá a mákot, keverjük el, és készen is vagyunk.
Porcukorral bőven megszórva tálaljuk.
(Balatonvilágosi camping változat: a kiflikarikákat tésztarűrőben tartjuk, leöntjük a forró tejjel, majd porcukros mákkal meghintve tálaljuk. Megfelelő körülmények között ez is mennyei tud lenni. :-)
Könnyedén diós gubát is csinálhatunk belőle, ha mák helyett darált diót használunk. :-)

Rendes bolti kifli híján nekünk kell tésztát sütni, mint az a mákos guba receptnél le van írva:
Hogyan csináljunk tésztát gubához?

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: mákos guba
 diós guba
 kifli

Anyám így csinálta.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.01.11. Utoljára frissítve: 2010.01.11.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:19:54 - 1.83)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez