Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
10-12 kifli, 0,5 l tej, 5 dkg vaj, 10-15 dkg darált mák, 10 dkg porcukor, kristálycukor, só |
Hagyományos kiflit vegyünk, aminek még van belseje is, nem levegőből áll. Nem lehet recés a talpa, ne legyen olajjal sütve. A kifliket szikkasszuk egy-két napig, majd vágjuk fel 1,5-2 cm-es karikára. Ha frissen, szikkasztás nélkül akarjuk elkészíteni, a karikára vágott kiflit tegyük be a sütőbe pár percre, hogy kiszáradjon. Melegítsük fel a vajat, tegyük rá a kiflit, és futtassuk meg a vajon 4-5 perc alatt. Ezelatt melegítsük fel a tejet pár kanál kristálycukorral, egy bő csipetnyi sóval, majd öntsük rá a kiflire. Kevergessük, hogy mindenütt egyformán megszívja magát a tejjel, míg a tej teljesen fel nem szívódik. Ekkor szórjuk rá a mákot, keverjük el, és készen is vagyunk. Porcukorral bőven megszórva tálaljuk. (Balatonvilágosi camping változat: a kiflikarikákat tésztarűrőben tartjuk, leöntjük a forró tejjel, majd porcukros mákkal meghintve tálaljuk. Megfelelő körülmények között ez is mennyei tud lenni. :-) Könnyedén diós gubát is csinálhatunk belőle, ha mák helyett darált diót használunk. :-) Rendes bolti kifli híján nekünk kell tésztát sütni, mint az a mákos guba receptnél le van írva:
Hogyan csináljunk tésztát gubához?
Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|